Uitgeverij Mens!

de_polyvagaaltheorie_in_therapie_1200
Verwacht

De polyvagaaltheorie in therapie

Het ritme van regulatie

Deb Dana

Boekspecificaties

978 94 6316 043 8
ca. 320 pagina's
september 2019
€ 34,50
+

De polyvagaaltheorie in therapie

De polyvagaaltheorie heeft clinici veel inzicht gegeven in de veranderingen die traumatische ervaringen teweegbrengen in het zenuwstelsel, en waarom mensen na zo’n ervaring zo moeilijk terugkeren naar een staat van rust en vertrouwen. Deb Dana maakt deze kennis toepasbaar in de therapeutische prakrijk, waarbij cliënten geholpen worden om weer een (fysieke) ervaring van veiligheid te krijgen.

Het boek begint met een duidelijke uiteenzetting van de basis van de polyvagaaltheorie, waarmee deze ingewikkelde theorie wordt omgezet in een taal die toegankelijk is voor therapeuten en cliënten. Vervolgens wordt in het praktijkdeel geleerd hoe het autonome zenuwstelsel direct onderdeel kan worden van het therapeutische werk, waarbij cliënten worden geholpen met het aanleggen van nieuwe patronen in hun zenuwstelsels, het verbeteren van hun regulatievermogen en het creëren van autonome banen van veiligheid en verbinding.

Gecombineerd met de werkbladen en een reeks meditatieoefeningen vormt dit boek een gids voor therapeuten om de polyvagaaltheorie in hun praktijk te integreren.

 

Mail mij als dit boek is verschenen

Deb Dana

Deb Dana 114

Deb Dana (LCSW, klinisch maatschappelijk werker) is er als therapeut en consultant in gespecialiseerd mensen te helpen met het op veilige wijze onderzoeken en oplossen van de gevolgen van trauma. Ze ontwikkelde de trainingenreeks ‘Rhythm of Regulation’ en geeft internationaal les over de manieren waarop de polyvagaaltheorie kan helpen in de behandeling van cliënten die traumatiserende gebeurtenissen hebben meegemaakt.